Malt Logo
Malt freelancer-handvest
Malt is door freelancers en voor freelancers opgericht en is vanaf het begin opgezet als community platform waar iedereen vrij is om als freelancer te groeien en ontwikkelen. Het handvest is gefocust op onze waarden en het garanderen van de professionaliteit van elk lid van de community.
hero image

1. Een eerlijk en correct profiel presenteren

Ik verstrek correcte informatie over mijn identiteit, mijn locatie, mijn rechtsvorm, mijn beschikbaarheid, mijn vaardigheden en ervaring. Een precieze en gedetailleerde beschrijving trekt opdrachtgevers aan en draagt bij aan een goed verloop van de opdrachten.

2. Professioneel werken

Ik reageer snel op voorstellen en zorg voor goede communicatie, ik houd me aan afspraken en bewaak de kwaliteit van mijn werk. Zo zorg ik goed voor mijn eigen reputatie en die van alle freelancers op Malt!

3. De directe relatie respecteren

Onderaannemen en het agentschapsmodel horen niet op Malt thuis. Ik werk zelf aan de opdrachten die klanten mij toevertrouwen en garandeer een rechtstreekse, transparante en vertrouwelijke relatie.

4. Malt opdrachten via Malt uitvoeren

Malt brengt je in contact met nieuwe opdrachtgevers. Ik ga ermee akkoord dat ik opdrachten die ik via Malt aangeboden krijg uitsluitend via Malt uitvoer. Zo blijf ik opdrachten ontvangen via Malt, en bouw ik een goede zakelijke reputatie op zodat ik beetje bij beetje mijn tarief kan verhogen.

5. Eerlijke beoordelingen achterlaten

Na afloop van een opdracht mag ik een beoordeling schrijven over de opdrachtgever. Mijn beoordelingen zijn eerlijk, beleefd, representatief en professioneel. Als ik overige bezwaren heb neem ik contact op met het Malt team.

6. Zero tolerance voor discriminatie

Ik accepteer opdrachten zonder te kijken naar het geslacht, de etnische afkomst, de geloofsovertuiging, de seksuele geaardheid, de gezondheid of de gezinssituatie van mijn opdrachtgevers. Discriminatie op Malt is niet toegestaan. Ik zorg voor een veilig en inclusieve omgeving door alleen professionele criteria te tellen bij het kiezen met wie ik samenwerk en aan welke projecten.